Zoekt u een uniek idee voor een kinderfeestje? Boek dan een huifkartocht om zelf te mennen bij Huifkarcentrum de Kronkel, met daarna de keuze uit een natuurspeurtocht, kabouterspeurtocht, paardenspeurtocht of cowboyspeurtocht.

Na afloop ontvangen alle kinderen een diploma “zelf mennen”!

Huifkarrit om zelf te mennen van 1 uur met een klein huifwagentje, getrokken door een lief mak fjordenpaard. Vooraf krijgt u instructies over het paard en het mennen.

Met een routebeschrijving van een uur gaat u op pad. Onderweg maakt u een stop voor bijvoorbeeld limonade met wat lekkers. Na de rit mogen de kinderen nog op de pony zitten voor een paar mooie foto’s. Vervolgens ligt er een speurtocht klaar van ± 1 á 1,5 uur. De kinderen kunnen kiezen uit vier verschillende thema’s: natuur, kabouters, paarden of cowboys.
 
Als alternatief op de speurtocht kan er ook gekozen worden voor een uur paarden verzorging. We gaan dan de paarden voeren, borstelen, netjes maken, enz. Kortom alles wat er komt kijken bij de verzorging van onze paarden. Let wel, dit kunnen we alleen in de middag aanbieden. Dan kunnen we ook echt de verzorging doen van de paarden.

Natuurspeurtocht
Een speurtocht naar het Kootwijkerveen, een veenplas waar o.a. verschillende kikkers en drie soorten slangen leven. Zoek de sporen van de wilde zwijnen en herten die hier geregeld komen drinken. Deze speurtocht duurt ± 1,5 uur met allerlei vragen over de natuur. De tocht (tot ongeveer 14 jaar) kan ingekort worden en is daarom ook geschikt voor jonge kinderen.

Kabouterspeurtocht
Voor kinderen tot ongeveer zes jaar. Tijdens de speurtocht gaan de kinderen allerlei kabouterdingen zoeken, bijvoorbeeld een kabouterhuis (paddenstoel), een kaboutervalhelm (dop van een eikel), een kabouter paraplu (boomblad) en een elfjesbankje. Deze speurtocht duurt een klein uurtje.

Paardenspeurtocht
Deze speurtocht gaat over de ruiter-/menroute en bevat tal van vragen over paarden en paardrijden. Deze speurtocht duurt ± 1,5 uur en is geschikt voor kinderen tot ongeveer 14 jaar. De tocht kan ingekort worden en is daarom ook geschikt voor jonge kinderen.

Cowboyspeurtocht
Deze speurtocht is geschikt voor kinderen tot ongeveer 12 jaar. Ze volgen een route door het bos met onderweg vragen over cowboys, indianen en het Wilde Westen. Deze speurtocht duurt ± 1,5 uur.

Prijs kinderfeestje €11,50 per kind.

Er kunnen ongeveer 2 volwassenen en 6 tot 8 kinderen in een huifwagen om zelf te mennen.

Bent u met meer, dan gaat u met twee huifwagentjes. Op elke wagen moet er wel een volwassenen mee.